Auto huren in Amerika – Termen

Verreweg de meeste mensen die naar Amerika op vakantie gaan huren een auto. Tijdens het zoeken naar een geschikte huurauto passeren veel verschillende termen te revue. Hieronder een opsomming van de meest voorkomende zaken die betrekking hebben op het huren van een auto in Amerika.

Creditcard

Voor het huren van een auto in Amerika is altijd een creditcard benodigd ook als heb je de auto al volledig in Nederland betaald. De verhuurmaatschappij wil namelijk altijd een reservering kunnen maken voor borg etc.

Extra bestuurder(s)

Als er naast de persoon op het huurcontract nog meer mensen met de auto gaan rijden, dan moeten deze extra bestuurders op het huurcontract worden opgenomen. Tenzij je deze optie bijgekocht hebt, komt er vaak een dagvergoeding bij. In Californië is een extra bestuurder vaak gratis. Laat je mensen rijden die niet geregistreerd staan als bestuurder en er ontstaat een ongeval, dan is er waarschijnlijk niks verzekerd.

One way huren

De goedkoopste manier van auto huren is om de auto weer terug te brengen op de ophaallocatie. Wil je liever geen rondje rijden en de auto dus op een andere locatie inleveren. Houdt dan rekening met drop-off kosten. Let op: meestal zitten de drop-off kosten niet bij de prijs in op het moment dan je vanuit Nederland reeds alles  betaald.

Beperkingen met de huurauto

De meeste huurauto’s mogen niet naar Mexico. Canada is vaak wel toegestaan.
Off-road rijden is vaak niet toegestaan ondanks een 4×4 SUV. (Wij doen het gewoon wel)

Goedkoop en probleemloos huren in Amerika

Niemand zit te wachten op problemen bij het begin van de vakantie. Veel betalen voor een huurauto wil ook niemand. Bekijk eens de opties van het huren van een auto via het Rentalcars formulier hieronder. Wij hebben al >10 een auto gehuurd via deze organisatie en nooit problemen:

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.