Autohuren; Hoe werkt het?

Ga je voor het eerst een auto huren in Amerika dan is het handig om alvast een beetje te weten hoe een en ander in zijn werk gaat.

Naar het Rental Car Centre

Tijdens het huren van de auto heb je de ophaal locatie al opgegeven, meestal is dit op de luchthaven. In Amerika is “op de luchthaven” een Rental Carruim begrip, meestal betekent dit dat je met een shuttle naar het rentalcar centrum gebracht moet worden. Als je de terminal uitkomt, volg je de borden naar carrental en voor je het weet sta je buiten. Wacht daar gewoon op een shuttlebus met daarop jou verhuurbedrijf (Alamo, Dollar, Hertz etc). Vaak zijn bussen gecombineerd voor alle rental bedrijven. Sommige luchthavens werken met shuttletreintjes maar daar kom je snel genoeg achter als je de borden volgt.

Huurauto ophalen

Als je bij de verhuurbalie bent aangekomen, overhandig je de voucher, rijbewijs en creditcard. De medewerker gaat nu voor je aan de slag en vaak komt het voor dat ze je een upgrade, verzekering of GPS proberen te verkopen. Als je autohuur in Nederland geregeld hebt, kun je er vanuit gaan dat de belangrijkste verzekeringen zoals CDW en LDW geregeld zijn.  Extra verzekeringen zijn dus niet nodig. Een upgrade moet je natuurlijk zelf weten. Als je overal gewoon netjes No op antwoord, is er niks aan de hand.

Na deze formaliteiten, word je vaak verwezen naar een rij auto’s die in jou categorie vallen waar je er eentje uit kunt kiezen. Soms word je naar een specifiek vaknummer verwezen (o.a Dollar Chicago) en is er geen keuze.

Een goedkope huurauto kiezen

De huurauto word je thuis voor een flink aantal dagen. Let bij het kiezen van een auto dus op dat je voldoende ruimte neemt. Meestal is een categorie groter huren vanuit Nederland een stuk voordeliger dan een upgrade aan de balie.

Wij zijn zeer te spreken over rentalcars.com / eautohuur.nl. Veel goedkoper dan bij hun zal je waarschijnlijk geen huurauto vinden. Via onderstaand formulier kun je direct het aanbod checken.

 


 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.