Een auto kopen in Amerika

Voor een normale rondreis in Amerika is waarschijnlijk de meest makkelijk keuze om een auto te huren. Een huurauto voor een (veel) langere periode, bijvoorbeeld 3 maanden behoorlijk in de papieren lopen. Het schijnt dan voordeliger te worden om een auto in Amerika te kopen.

Let op: Wij hebben nog nooit een Amerikaanse auto gekocht, dus we hebben deze informatie uit tweede hand (fora etc)

Een auto kopen in Amerika

Voor een tweedehands auto zijn in Amerika zijn verschillende grote websites, autotrader.com, craigslist.org etc. Hierop kan je een auto zoeken in de staat waar je je rondreis wil beginnen.

De auto op je naam zetten is daarna verplicht, je moet ergens een DMV (Department of Motor Vehicles) bezoeken (via dmv.org vind je adressen) om de auto te laten registeren.

De auto verzekeren

In Amerika, het land van de schadeclaims, is het verstandig om op safe te spelen en de auto goed te verzekeren. Kies bijvoorbeeld een verzekering bij AAA, de Amerikaanse zuster van de ANWB.

Klik hier voor de uitleg van de AAA: Purchasing a Vehicle to Export

Goedkoop Auto huren in Amerika

Ben je wellicht toch een beetje geschrokken van al het gedoe wat een auto kopen met zich mee kan brengen, bekijk dan eens de tarieven van eautohuur via onderstaand formulier. Waarschijnlijk vind je nergens een goedkopere huurauto:

 


 

Zoektermen:

  • https://www hm-usa nl/autohuur06 html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.