Verkeersregels in Amerika

Allereerst; Je hoeft je geen enkele zorgen te maken over het autorijden in de VS. Wanneer je in Nederland kunt autorijden, dan kun je dat ook in Amerika. In Amerika is alles veel ruimer opgezet dan in Nederland. Parkeerplaatsen vormen geen enkel probleem om een flinke huurauto te parkeren.

Het verkeer in Amerika is niet zo agressief als in Nederland en Amerikanen houden zich beter aan de verkeersregels. (Grote steden als LA etc daargelaten)

Een aantal verschillen tussen de verkeersregels in Amerika en in Nederland zijn:

Turn on Red

Wanneer je voor een stoplicht staat en je wilt rechtsaf slaan dan mag je door rood licht rijden. Je bent wel verplicht om eerst volledig te stoppen en uiteraard heeft het andere verkeer op de kruising voorrang.  Wanneer er een bord staat met de tekst NO TURN ON RED dan mag je uiteraard niet door rood rijden.

Stop 4 way

Bij veel kruispunten zie je een zeshoekig stopbord (hetzelfde als in Nederland) met daaronder de tekst STOP 4 WAY of 4X of iets vergelijkbaars. Het is dan de bedoeling dat je stopt en aan de auto’s die er al staan voorrang verleent. Het komt dus neer op een soort van First Come First Go principe. Wanneer twee auto’s tegelijk de kruising naderen dan heeft rechts voorrang. Wanneer het op de kruising druk is en er meerdere auto’s staan dat gaat men meestal om de beurt.

Schoolbussen en scholen

Wanneer een schoolbus stopt om kinderen te laten uitstappen en de knipperlichten van de bus zijn aan, dan mag je die bus niet inhalen. Je moet op een redelijke afstand van de bus stoppen en wachten totdat de bus weer weg rijdt. Dit geldt vaak voor beide rijrichtingen.
In het geval van gescheiden rijbanen ligt het wat anders. In sommige staten moeten dan toch de auto’s in beide rijrichtingen stoppen, terwijl in andere staten de rijstroken aan de andere kant mogen doorijden. Ook hier geldt weer het advies: kijk wat de andere automobilisten doen, en matig altijd jouw snelheid wanneer schoolbussen in de buurt zijn.

Bij scholen zie je vaak knipperbollen of -lichten die alleen werken wanneer er kinderen op school zijn. Er geldt dan vaak een lagere maximumsnelheid.

 Overige verkeersregels in Amerika

Verder zijn er nog een aantal afwijkende verkeersregels:
  • Het is verboden te parkeren bij een brandweerkraan.
  • De maximumsnelheid op auto(snel)wegen (Interstates) verschilt per staat.
  • Rechts inhalen op autosnelwegen is toegestaan.
  • De boetes en mate van controle verschillen per staat.
  • Het gebruik van veiligheidsgordels is verplicht, “Buckle Up”.
  • In veel staten mag men geen geopende fles alcoholhoudende drank in de auto hebben.
  • Op de meeste state is een “Move over law” ingevoerd. Je moet op de interstate een baan opschuiven om politie, ambulance etc de ruimte te geven. Dit betekent ook ruimte maken voor semi trucks die naar links komen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.