Het wegensysteem in Amerika

Amerika is het land van de vrijheid en dus van de auto. Het wegennet is uitgebreid en doorgaans van goede kwaliteit.

Interstates

Interstates zijn de grote snelwegen die de staten van Amerika met elkaar verbinden. Interstates hebben minimaal 2 rijstroken in elke richting en ongelijkvloerse kruisingen. Interstates hebben altijd een nummer, bijvoorbeeld I-40. Even nummers voor interstates die van west naar oost lopen,  oneven nummers voor interstates die van zuid naar noord lopen. Een interstate met driecijferig nummer betreft een rondweg van een stad.

Afhankelijk van de staat waarin je rijdt bedraagt de maximaal toegestane snelheid tussen de 55 en 75 mijl per uur. Semi trucks (vrachtwagens) mogen meestal net zo snel als personenauto’s.

Net als in Nederland zijn ook in Amerika de wegen voorzien van hmp bordjes, ook wel Mile markers genoemd .Mile markers tellen altijd van west naar oost of van zuid naar noord. Het tellen van de mijlen begint bij het begin van de Interstate of bij de grens van de staat.

Voor de nummering van de afritten worden in twee systemen gebruikt. Het eerste systeem, het consecutive systeem, wordt gebruikt in een tiental oostelijke staten. Dit systeem houdt in dat men de afritten gewoon nummert (Exit 1, Exit 2, enz.).  Bij het tweede systeem, dat in de rest van Amerika wordt toegepast, nummert men de afrit naar de mile marker. Als er twee afritten vlak bij elkaar zijn, dan krijgen ze de toevoeging A en B.  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.