Benzineprijzen en tanken in Amerika

Als je in Amerika gaat rondreizen met je huurauto is handig om wat dingen te weten of de benzineprijzen en tanken.

Benzine prijzen Amerika 2013
Benzine prijzen in Tennessee 2013

In 2013 varieerde de prijs voor 1 gallon (= 3,79liter) van ± $4 in California tot $3,20 in de goedkope staten. Voor de huidige benzineprijzen kijk je op Gasbuddy.com.

Wat wij Nederlanders (en Belgen) wel eens over het hoofd zien, is dat Amerikanen alles prijzen in gallons, dat wil zeggen dat zoeken naar een tankstation wat een paar $cent goedkoper is, je maar weinig oplevert omdat een tankinhoud meestal max 20 a 25 gallon is.

 Tanken met Cash of Credit Card

Bij de meeste tankstations in Amerika kun je niet gewoon beginnen met tanken. De tank is op slot tegen doorrijders. Tanken kan op 2 manieren

1) Prepay inside

Loop naar binnen en geef de hoeveelheid $$$ die je wil tanken. De tank zal niet meer geven dan dat bedrag en je kunt na het tanken direct wegrijden. Als je meer prepaid dan je tankt, kun je weer naar binnen om het wisselgeld op te halen

2) Tanken met de credit card

Elke tank is voorzien van een optie om met credit card te betalen. Volg de aanwijzingen en het moet gewoon lukken om te tanken. Mocht je tegen de vraag “zipcode” oplopen probeer dan je eigen postcode of bijvoorbeeld 90210. Mocht het dan nog niet lukken, dan kun je ook je credit card binnen afgeven waarna ze de pomp vrijgeven. Je moet er dan wel vertrouwen in hebben om je credit card af te geven.

Zoektermen:

  • benzineprijs amerika
  • benzineprijs usa
  • benzineprijzen amerika
  • wat kost benzine in amerika

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.