Uit eten in Amerika

In Amerika draait veel om eten. Overal kom je restaurants tegen. Vooral de ketens als Cracker Barrel,  Texas Roadhouse, IHOP en meer zullen door veel Nederlanders bezocht worden, maar hoe werkt het in zo’n restaurant.

Seating

Het is in Amerika niet gebruikelijk om direct naar een tafeltje te lopen. Na de ingang is vaak een balie oid al dan niet voorzien van de tekst “Please wait to be seated“. Wacht hier tot iemand je aanspreekt “Party of 2? (=2 personen?)” en je naar een tafel begeleidt.

Afrekenen en fooi

Als ik in Amerika ben geweest en ik ga weer eens uit eten in Nederland, dan vraag ik me altijd af of ze niet betaald willen krijgen, zo veel tijd en moeite om te rekening te krijgen. In Amerika heb je daar geen last van. Na (of tijdens) het hoofdgerecht wordt de rekening meestal vrij snel gebracht zodat je na het eten direct weer weg kan. Ideaal.

Hoe werkt afrekenen; Met de rekening ga je naar de kassa, je rekent dus niet af bij de serveerster. Een cash fooi laat je achter op de tafel, een fooi met de credit card geef je op de rekening die je van de cassière krijgt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.