Pinnen in Amerika

Al hoewel een creditcard (en cash) voor een vakantie in Amerika veruit het handigst zijn, gebruiken toeristen ook vaak hun pinpas. In principe kan bij elk geldautomaat (ATM) probleemloos geld gepind worden.

Pinnen in Amerikaanse winkels

De meeste (grote) winkels in Amerika accepteren een Nederlandse pinpas (debitcard) als betaalmiddel. Let ook op het Maestro logo.

Pinnen kan wel een vervelende consequentie hebben als je gekochte spullen wilt terug brengen. Winkel kunnen, in tegenstelling tot een creditcard, geen geld terug storten op je pinpas waardoor je meestal store credit krijgt aangeboden.

Kosten pinnen in Amerika

De kosten van het gebruik van de pinpas in Amerika verschillen per bank. Vraag dit na voordat je op vakantie gaat. Denk aan de volgende kosten;

  • Koersverschil
  • Kosten geld opname ATM
  • Kosten gebruik pinpas in winkels

Naast kosten van je eigen bank, kan ook de eigenaar van de ATM nog een kleine vergoeding (meestal $2) in rekening brengen.

Pinpas instellen voor gebruik in Amerika

De meeste banken blokkeren standaard elk gebruik van de pinpas buiten Europa. Voordat je op vakantie gaat kun je je pinpas deblokkeren voor gebruik in Amerika. Dit kan via internetbankieren.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.