Gevaarlijke dieren

In Nederland komen nauwelijks gevaarlijke beesten voor. In Amerika ligt dat echter anders. Zo kun je in Florida of Louisiana¬† voor je het weet oog-in-oog komen te staan in een alligator. Daarnaast komen in Amerika ook giftige slangen (ratelslang) en beren voor. Ook beesten zoals bisons en poema’s kunnen gevaarlijk zijn. In Nationale Parken wordt je altijd gewaarschuwd voor eventueel daar rondlopende gevaarlijke dieren.

Langs de zuidoost kust (Florida, Georgia en de Carolinas) komen soms haaien voor. Met name in de zomer 2001 zijn er een aantal mensen aangevallen door haaien.

In de woestijn gedeeltes van Amerika staten zitten o.a schorpioenen. Hou hier rekening mee als je op slippers van de weg af gaat lopen.

Ook voor gevaarlijke beesten hoef je niet bezorgd te zijn. Gewoon af en toe om je heen kijken en geen stomme dingen doen. Wanneer je bijvoorbeeld een ratelslang ziet hou dan een veilige afstand en ga hem niet met een stok agressief maken.

Het wordt wat lastiger wanneer een beest er niet zo gevaarlijk uitziet maar dat wel is. Zo leeft in de woestijnen van Arizona het gila monster. Dat is een soort hagedis die behoorlijk giftig is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.