Gebruik Nederlandse GSM in Amerika

De meeste moderne Nederlandse en Belgische GSM toestellen werken in Amerika omdat deze allemaal de 1900 Mhz band ondersteunen waar in Amerika gebruik van wordt gemaakt. Heb je een oudere telefoon en wil je weten of deze het in Amerika ook doet dan is het zaak om uit te zoeken of dit toestel ook 1900 Mhz ondersteunt.

GSM Dekking

Amerika is een groot land en in grote delen van het land wonen weinig tot geen mensen (denk daarbij aan de woestijn), het is daarom niet aantrekkelijk om een dure cell tower te plaatsen. Dit heeft tot gevolg dat je geen GSM dekking zal hebben. Verder zijn ook de roaming contracten die jou provider heeft afgesloten van belang of je wordt toegelaten op een GSM netwerk. Zo waren wij enkele jaren (2009) geleden in Yellowstone NP en hoewel wij diverse mensen zagen bellen kregen wij met onze KPN sims geen toegang op het netwerk. (De cell service is er nu wel verbeterd Verizon, AT&T, T-mobile)

Het bellen zelf

Sommige mensen raken op vakantie in verwarring hoe ze moeten omgaan met landnummers, netnummers etc. Hieronder een opsomming van hoe het moet in verschillende situaties;

  • Jij bent in Amerika en iemand in Nederland wil jou bellen. Deze persoon belt gewoon jou normale 06 nummer.
  • Jij bent in Amerika en je wilt iemand in Nederland bellen met nr: 0612345678 . Jij belt 01131 612345678. (Voor BE 01132
  • Stel jij koopt een Amerikaans GSM nummer en iemand in Nederland wil jou daarop bellen. Dan belt degene 001 voor amerika en vervolgens jou Amerikaanse GSM nummer.
  • Jij bent in Amerika en je wilt een Amerikaans nummer bellen. Je belt gewoon direct dat nummer.

Heb ik een fout gemaakt? Reageer in de comments en ik pas het aan.

 

One thought on “Gebruik Nederlandse GSM in Amerika”

  1. Hi, bedankt voor de info!
    Maak even jouw van jou, als het bezittelijk is. Jouw nummer. Het nummer is van jou. Uw nummer, het nummer is van u.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.