Vaccinaties

Voor een vakantie naar de VS zijn geen speciale vaccinaties nodig. Tropische ziekten zoals malaria komen in Amerika niet voor.

Een ziekte waar je rekening mee moet houden is de ziekte van Lyme (Lyme disease). Deze ziekte, die wordt overgedragen door teken, komt in grote delen van Amerika voor. Overigens komt deze ziekte ook in West Europa voor.
Indien de ziekte van Lyme op tijd wordt onderkend dan is deze goed te behandelen. De eerste symptomen van de ziekte van Lyme lijken op een lichte griep en gaan vaak gepaard met huiduitslag. De kans dat je de ziekte van Lyme oploopt is niet zo groot, maar het is dus belangrijk dat hij op tijd wordt onderkend.
Meer informatie kun je vinden op de websites van de Lyme Disease Foundation

De laatste jaren steek op het West-Nijl virus in Amerika steeds meer de kop op. In 1998 kwam dit virus alleen maar voor in de omgeving van New York State. Ondertussen heeft het virus zich steeds meer verspreid en het komt nu voor in het het hele oostelijk deel van de Verenigde Staten. Vooral in de warme zuidelijke staten breidt het virus zich snel uit.

Het West Nijl virus ontwikkeld zich voornamelijk in vogels en wordt verspreid door muggen. Het virus veroorzaakt hersenvliesontsteking of hersenontstekening. Er bestaan geen geneesmiddelen tegen dit virus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.