Vliegen naar Amerika

Vliegen naar Amerika is de afgelopen jaren steeds beter geworden. Vanaf Schiphol gaan dagelijks veel rechtstreekse vluchten naar de meeste grote steden in Amerika. De rest van Amerika is bereikbaar via een overstap.

Veel mensen kiezen voor een rechtstreekse vlucht omdat je je geen zorgen hoeft te maken of je de aansluitende vlucht wel zult halen en omdat je niet op het vliegveld hoeft te wachten voor de aansluitende vlucht, zal een rechtstreekse vlucht minder tijd kosten.

Wanneer je naar Amerika vliegt met een vlucht met tussenstap, moet je op  het vliegveld van de eerste overstap eerst door de douane.  Dit betekent dat je hier te maken kunt krijgen met lange(re) wachttijden. Nadat je door de douane bent, moet je vaak je koffers weer ophalen en inleveren voor de binnenlandse vlucht.  Vaak vertrekken de binnenlandse vluchten van een andere terminal dan die waar de internationale vluchten aankomen. Daarom moet een overstap ongeveer twee uur worden gerekend.

Hoe lang is het vliegen naar grote Amerikaanse steden

Onderstaande lijst geeft een indruk van de gemiddelde vliegtijden gerekend vanaf Schiphol. De precieze vliegtijd hangt af van de vliegroute, de weersomstandigheden en de drukte. Als gevolg van de straalstroom duurt de terugvlucht meestal wat korter.

Houston, TX 10 uur
Los Angeles CA 11 uur
New York City, NY 8 uur
Orlando FL 10 uur
Seattle WA 10,5 uur
Detroit MI 8,5 uur
Chicago, IL 8,5 uur
Atlanta, GA 9,5 uur

 

De vliegroute van Amsterdam / Schiphol naar Amerika gaat over Engeland en Ierland en vervolgens zuidelijk van IJsland en Groenland. Vervolgens vliegt men over Newfoundland (Canada) het Noord Amerikaanse luchtruim binnen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.